+32(0) 467 09 32 72

De 10 voordelen van het gebruik van WordPress

Dirk 2 februari 2018 0 Comments

Sinds zijn oprichting in 2003 is WordPress van een eenvoudige en alomtegenwoordige blogsite naar een voorkeurs- en vooraanstaand open source webontwikkelingsplatform gegaan. Het is het meest gebruikte contentmanagementsysteem en is volgens Yoast goed voor 20-25% van alle nieuwe websites.

Als u overweegt een nieuwe site te bouwen, zijn hier de top 10 voordelen van het gebruik van een WordPress-websiteontwerp.

#1: WordPress is kosteneffectief

Dankzij WordPress zijn de dagen voorbij dat het maken van een website je enorm veel geld. Het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress is uiterst kosteneffectief. Ook zijn de update- en onderhoudskosten relatief goedkoop, omdat u ditr zelf kunt doen in plaats van elke keer een ontwerper in te huren als u de inhoud van uw site wilt bijwerken.

#2: Update uw site waar u ook bent

Als u besluit om de WordPress-themawebsite te ontwikkelen, kunt u uw site overal wijzigen, zolang u toegang hebt tot internet.

#3: Klaar voor zoekmachineoptimalisatie

WordPress is SEO-vriendelijk. Websites gebouwd met WordPress hebben eenvoudige en constante codes waardoor ze ideaal zijn voor Google-indexering. SEO-componenten kunnen voor elke pagina worden aangepast, zodat u volledige controle hebt over welke pagina’s u hoog wilt scoren in zoekmachines (d.w.z. U kunt uw SEO-campagnes richten op pagina’s met veel conversies).

#4: Eenvoudige synchronisatie

Dit is een zeer efficiënte manier om inkomende links naar uw site te verdienen. Elke keer dat u een nieuw blogbericht plaatst, kan dit automatisch op een sociale media pagina geplaatst worden, waardoor het voor anderen gemakkelijker wordt om uw inhoud te synchroniseren in mappen en andere websites.

#5: Responsief webdesign

Het mobiele verkeer overtreft sinds 2014 het normale desktopverkeer, daardoor is responsief webdesign niet langer een optie maar een must. Wanneer u een WordPress-websiteontwerp gebruikt, krijgt u automatisch het voordeel van responsieve webtechnologie zonder dat u afzonderlijke websites voor verschillende apparaten hoeft te ontwikkelen.

#6: Upgrade eenvoudig de mogelijkheden van uw site

Het toevoegen van nieuwe functies en functionaliteiten kan zeer omslachtig zijn voor traditionele websites, vooral voor websites die zijn gemaakt met behulp van geavanceerde platforms. Dit is precies het tegenovergestelde voor op WordPress gebaseerde sites. Er zijn plug-ins die u eenvoudig kunt installeren en die meestal slechts drie stappen kost. Verder is de WordPress-gemeenschap zeer actief en is bijna elke best practice gedocumenteerd. Dus als u een nieuwe functie aan uw site moet toevoegen, is de kans groot dat er andere WP-gebruikers zijn die hebben gedocumenteerd wat ze moeten doen.

#7: Ideaal voor content marketing

In een tijdperk van online marketing waarin verse inhoud van het grootste belang is, heeft een WordPress-themawebsite een voordeel ten opzichte van de traditionele. Binnen enkele seconden kunt u de inhoud van uw site bijwerken en u kunt dit zo vaak doen als u wilt, zonder dat u verschillende gecompliceerde stappen hoeft te doorlopen. U kunt het ontwerp van uw site ook gemakkelijk bijwerken, waardoor het een ideaal platform is voor tactische campagnes (d.w.z. vakantiepromoties, enz.). Als u uw inhoud regelmatig bijwerkt, kunt u en uw organisatie bovendien geloofwaardigheid opbouwen in uw niche.

#8: Ultieme integratie van sociale media

Een ander voordeel als u ervoor kiest om de WordPress-themawebsite te ontwikkelen, is de naadloze integratie met sociale netwerken. U hoeft niet één voor één in te loggen op uw LinkedIn-, Twitter-, Facebook- of Google+ accounts om uw sociale netwerkgemeenschap automatisch te laten weten dat u nieuwe inhoud voor hen hebt.

#9: Verbeterde sitebeveiliging

Een van de belangrijkste kritieken tegen het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress toen het voor het eerst werd bedacht, is een slechte beveiliging. Deze mythe is ontkracht. Zolang je goede WordPress-webontwerpers en -ontwikkelaars hebt, kun je de beveiliging van je site verbeteren en hackingbestendig maken. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor traditionele sites.

#10: Gemakkelijke overgang voor ontwerpers

Tenzij u echt loyaal bent aan uw webdesigner of ontwerpbureau, is de kans groot dat er verschillende ontwerpers of bedrijven op uw site zullen werken. Vroeger was dit uiterst moeilijk omdat elke ontwerper of onderneming zijn eigen voorkeursplatform heeft. Het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress werkt op een universeel, open source platform waardoor u gemakkelijker van de ene ontwerper naar de andere kunt overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.